onsdag 14 december 2016

Vill LO-ledningen splittra arbetarklassen?

LO har åkt ut i landet och pratat med folk. Eller rättare sagt. Först har dom varit i USA och följt presidentvalet där. Sen har dom åkt utanför Stockholms innerstad. Några anlitade pr-sossarna har hittat en "berättelse" som det så vackert heter.

Oj!, Sverige håller på att slitas isär. Den lokala servicen har försvunnit ungefär i takt med att även LO har centraliserats (det skriver dom iofs inte i artikeln). Klyftorna har ökat dom senaste 20 åren. Det är arbetarrörelsen medskyldiga till. Se där ja.

Så nu har LO-ledningen skrivit en debattartikel. Man skulle kunna tro (eller åtminstone hoppas) att den skulle fokusera på de enda rimliga slutsatser du kan dra av den amerikanska valrörelsen: Sitter du i kapitalets knä och i stort sett inte har någon politik förutom floskler blir du inte amerikansk president längre. I synnerhet inte om du har resursstark högerpopulist som motståndare.

Men icke. Istället har LO kommit fram till att likt Trump fara med osanningar och generaliseringar om migranter är vägen att gå. Lycka till.

LO skriver att "Sverige måste återgå till en reglerad invandringspolitik" för det håller ju inte som det var förra året när 160 000 personer kom. EU måste ta ett större ansvar.

Ja, precis som dom redan har gjort i flera av dom EU-länder som LO och den sittande regeringen nu tycker ska ta ansvar.


Men Lövfén är ju en erkänt duktig förhandlare. Det är väl därför hans gamla IF Metall äger aktier i det privata vårdföretaget Capio...

Gränserna till Sverige är sedan förra hösten redan stängda. Och till Europa. Men en debattartikel "Sverige måste återgå till en reglerad invandringspolitik" kanske stoppar sosseflödet till extremhögern?

Ursäkta, men är ni helt jävla dumma i huvudet? Det LO gör i detta nu är att bekräfta extremhögerns världsbild. Ni häller på bensin på en eld som redan har startat. På kort sikt kanske det hindrar några s-väljare att gå till SD. Men på lång sikt är det förödande. Den här retoriken, världsbilden och i slutändan människosynen sipprar ner på våra arbetsplatser, skolor och bostadsområden.

Ni ville motverka splittring - ni får än mer splittring.

Nu kommer knappt någon flykting når Sverige eller Europa. Dom sitter fast i flyktingläger i Erdogans Turkiet eller slaktas av Assad-regimen i Aleppo, mördas av Al Shaabab i Somalia eller talibanerna i Afghanistan.

Och vet ni vad? Dom som dör är delar av den svenska arbetarklassens släktingar och vänner. Sverige är inte det land som porträtteras på tavlorna i LO-borgen längre. Svensken har släktingar både i Storuman och Somalia. Det LO säger med den här artikeln är "fuck off" till en allt större del av den svenska arbetarklassen och "välkommen" till mer splittringspolitik och etnisk separatistisk organisering.

Det spelar ingen roll att annat i artikeln är bra. Det spelar det här ingen jävla roll när LO-gänget inte kan hålla sig ifrån att leka högerpopulister.

Nåväl. Sådana här artiklar bekräftar bara bilden av en arbetarrörelse i politisk kris. Vi får bygga vidare där vi är i våra lokalsamhällen och ta hand om varandra. Det gäller både den ensamstående morsan som inte får ekonomin att gå ihop till den ensamkommande flyktingpojken som ligger sömnlös om nätterna för att han inte vill skickas till Kabul där han aldrig har varit och där han vet att talibanernas terror väntar på honom.

***

Noterar att statsvetaren Jonas Hinnfors pekar på att LO blandar äpplen och päron och far med osanning gällande den förda invandringspolitiken, både idag och historiskt. Det är bra. Nu får vi se i LO-basen Karl Petter Thorvaldsson tar åt sig kritik eller fortsätta leka högerpopulist och avfärdar statsvetarens faktabaserade kritik som "politiskt korrekt käbbel" eller liknande.


3 kommentarer:

 1. "Gränserna till Sverige är sedan förra hösten stängda".
  Nej, gränsen är inte stängd för att ID-kontroller infördes. Hittills i år har 30 000 sökt asyl - mindre än förra året, vilket mest beror på hur övriga Europa agerat, men i historiskt perpektiv en fortsatt skyhög nivå. En nivå som samhället med all tydlighet inte mäktar med.

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 3. Det här måste vara en av de mest klumpiga texter jag någonsin läst. Hört talas om att ha en röd tråd?

  SvaraRadera