lördag 22 april 2017

Hjälp oss att röra om i grytan!

Under lördagen satt jag och Tillsammansskapets förbundskassör Fredrik Hallor och tog fram förslag till riktlinjer för den organisationsfond som förbundets idag 35 medlemsgrupper ska kunna söka ur.

Medlemsgrupperna drivs på ideell basis antingen som föreningar eller nätverk och har ibland svårt att hitta finansiering lokalt. Det har dessutom blivit allt tuffare i tider när dom flesta politiska partierna och dess sidoorganisationer faller som furor när det kommer till anständighet i exempelvis flyktingpolitiken och synen på idag redan utsatta grupper.

Tänkbara saker som organisationsfonden ska kunna finansiera:

* En grupp vill bli mer utåtriktad och köpa en egen talaranläggning för att hålla återkommande torgmöten i lokalsamhället och för att "ropa in" folk till sitt tillsammanscafé men en sådan anläggning kostar rätt så mycket och de aktiva i gruppen är framförallt pensionärer och låginkomsttagare.

* En grupp vill trycka upp flygblad för att driva en kampanj mot utförsäljning av allmännyttan men studieförbundet där dom tryckte upp sina flygblad till självkostnadspris lånar inte ut sin kopiator längre. Som av en händelse styrs studieförbundet av ett av dom partier som drivit igenom utförsäljningen.

* En grupp behöver hyra en egen lokal då studieförbundet vars lokaler dom verkat i tidigare alldeles plötsligt inte har några tider över. Som en slump sammanföll detta med att gruppen protesterat mot hur kommunen behandlar fattiga EU-migranter och hur kommunen säljer ut denna gemensamma välfärden.

Hur finansieras då organisationsfonden? Jo, den finansieras av Dig som vill se en självständig rörelse som inte kompromissar i frågor om jämlikhet och lika villkor.

Bli stödmedlem i Tillsammansskapet för hundra kronor i månaden via autogiro. Läs mer om det här.

Stöd oss via swish på nummer: 123 526 63 09.

Eller bankgiro: 51 44 - 10 38.

Det är en myt att etablissemanget är ett verklighetsfrånvänt gäng som bara huserar i Stockholm. Växande klyftor, sparkande nedåt och splittring av utsatta grupper förverkligas av diverse småpåvar ute i kommunerna. Det är dess värre den bistra verkligheten.

Hjälp oss att röra om i grytan!

1 kommentar:

  1. Hossein Mostafa23 april 2017 00:34

    Vi gör vad vi kan eftersom vi är inte så mycket starka finansiering.

    SvaraRadera