söndag 11 juni 2017

Andrummet är direkt dödande

Snälla Regering, och samtliga aktiva i dom partier som står ansvariga för tvångsdeportationerna till Afghanistan.

Det gedigna journalistkollektivet Blankspot Project rapporterar på söndagskvällen att en ung afghan som deporterades från Sverige i maj i år har omkommit i ett terrorattentat i utkanten av Kabul. Så här skriver man: 

"En ung afghan som tvångsutvisades till Kabul i slutet av maj uppges ha omkommit i ett terrorattentat. Enligt hans bror, som finns kvar i Sverige, ska han ha deltagit vid en begravning i Kabul när självmordsbombare utlöste tre sprängladdningar"

Ni lyssnade inte på ungdomarna själva. Ni lyssnade inte på gode männen, klasskamraterna, personalen på deras boenden, kompisar, asylrättsrörelsen.

Ni lyssnade inte på stora delar av läkarexpertisen. Ni lyssnade inte på jurister och konventioner.

Kan ni lyssna nu? Afghanistan är inte säkert. En av dom ungdomar som ni tvingat bort ifrån Sverige på grund av ert förhatliga andrum tycks ha dött i ett terrorattentat.

Förstår ni nu varför vi är oändligt många som protesterat och protesterar? Förstår ni nu varför unga pojkar tagit sina liv för att inte skickas tillbaks?

Ert andrum är direkt dödande.

Sluta upp med det. Inför amnesti för dom ensamkommande nu.

Kära medborgare och framförallt medmänniska,

Protestera! Demonstrera! Se till att ingen skickas tillbaka till Afghanistan. Överklaga avslagsbesluten! Informera vänner, bekanta, ja alla du känner om situationen! 

Organisera dig för en demokrati där vi tar hand om varandra och inte skickar människor i döden!

Det finns många alternativ. Förbundet Tillsammansskapet är ett. Du når oss genom att mejla info@tillsammansskapet.se. Du hittar oss också på Facebook. 

Det är nog nu och för längesen! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar